• 1/1 Eucerin AtopiControl Anti-Itch-Spray
 • 1/1 Eucerin AtopiControl Anti-Itch-Spray

Eucerin AtopiControl Anti-Itch-Spray -suihke

Välitöntä ja pitkäkestoista helpotusta kutinaan
Helpottaa kutinaa jo 60 sekunnissa ja jopa 6 tunnin ajan
Sisältää mentoksipropaanidiolia, SymSitive*-yhdistettä ja polidokanolia
Viilentää ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa
Imeytyy nopeasti: tahmaamaton, ei jätä rasvaista tuntua
Hajusteeton
Sopii aikuisille sekä kolmevuotiaille ja tätä vanhemmille lapsille
Sopii atooppisesta ihottumasta, kseroosista, psoriaasista tai diabeteksesta kärsiville henkilöille

Helpottaa kutinaa jo 60 sekunnissa ja jopa 6 tunnin ajan

Välitöntä ja pitkäkestoista helpotusta kutinaan

Ihottuman oireita lievittävä suihke Eucerinilta

*registered trademark of Symrise Germany

Tuotetiedot

Välitöntä helpotusta kutinaan

Atooppinen iho on kuiva, ärtynyt ja kutiseva. Kutina aiheuttaa raapimista, joka voi häiritä unta ja vaikuttaa kielteisesti elämänlaatuun.

Eucerin AtopiControl Anti-Itch-Spray on kehitetty tuomaan välitöntä ja pitkäkestoista helpotusta kutinaan. Sen on kliinisesti todistettu lievittävän kutisevan ihon oireita jo 60 sekunnissa, ja sen vaikutuksen on todettu jatkuvan jopa 6 tunnin ajan.1

Innovatiivisessa suihkeessa on mukana ainutlaatuinen kutinaa lievittävien aktiivisten ainesosien yhdistelmä, joka taistelee kutinan tunnetta vastaan monella tasolla – ihon uloimmista kerroksista hermopäätteisiin – ja se viilentää ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa välittömästi:

 • Mentoksipropaanidioli viilentää ihoa, vaikuttaa tuntohermojen tasolla ja vähentää kutinan tunnetta
 • SymSitive* rauhoittaa ihoa, saa kihelmöinnin lakkaamaan ja vähentää punoitusta
 • Polidokanoli rauhoittaa ihoa vähentämällä kutinaa aiheuttavia solusignaaleja.


Eucerin AtopiControl Anti-Itch-Spray on ihanteellinen hoito atooppisen ihottuman tai atooppisen ekseeman aiheuttamaan paikalliseen kutinaan vartalon iholla. Sitä voi käyttää sekä pahenemisvaiheiden aikana että niiden välillä. Suihketta on helppo pitää mukana, ja sitä voi käyttää yhtä aikaa Eucerin AtopiControl Acute Care Cream -voiteen ja/tai tavanomaisen lääkevoiteen kanssa.

Hajusteeton, viilentävä suihke imeytyy nopeasti. Se ei tahmaa, eikä jätä öljyistä tunnetta. Suihke sopii aikuisille ja kolmevuotiaille ja tätä vanhemmille lapsille ja sitä voi käyttää kseroosin, psoriaasin ja diabeteksen oireisiin.

Kliiniset ja dermatologiset tutkimukset

Kliinisissä ja dermatologisissa tutkimuksissa on todettu, että suihke on erittäin tehokas ja hyvin siedetty. Se sopii paikallisen kutinan, atooppisen ihottuman, atooppisen ekseeman, psoriaasin ja kseroosin hoitoon sekä diabetespotilaiden ja kolmevuotiaiden ja tätä vanhempien lasten ihonhoitoon.

Tärkeimmät havainnot

Kliinisten ja dermatologisten tutkimusten joukossa oli kliininen tutkimus1, joka tehtiin 32 atooppisen ihottuman takia kutinasta säännöllisesti kärsivän potilaan ryhmässä. Käytettyään suihketta kahdesti päivässä kahden viikon ajan 94% kertoi, että sillä oli ihoa viilentävä ja virkistävä vaikutus.

Tutkimus osoittaa, että Eucerin Anti-Itch-Spray vähentää kutinaa jo 60 sekunnissa ja sen vaikutus kestää jopa 6 tuntia.

1 Maalis-huhtikuu 2018

Välitöntä ja pitkäkestoista helpotusta kutinaan

Kuinka käyttää

Ohjeet

Ihottuman oireita lievittävä suihke Eucerinilta

 

 • Suihkauta niin usein kuin on tarpeen
 • Suihkauta kutisevalle alueelle 15–20 cm etäisyydeltä
 • Älä suihkauta suoraan kasvoihin
 • Vältä suihkeen hengittämistä ja kosketusta silmiin
 • Älä suihkauta haavoihin, tulehtuneille alueille tai rikkoutuneelle iholle
 • Parhaan hoitotuloksen saamiseksi suosittelemme, että käytät suihketta yhdessä Eucerin AtoControl -sarjan puhdistus- ja hoitotuotteiden kanssa

Päivittäinen ihonhoitorutiinisi

Puhdista iho Eucerin AtopiControl -sarjan tuotteella

Puhdista

Pese kasvosi aamuin illoin Eucerin UltraSENSITIVE Cleansing Lotion -puhdistustuotteella. Pese vartalon iho Eucerin AtopiControl Bath and Shower Oil -öljyllä. Tuotteita voi käyttää atooppisen ihottuman akuuttien pahenemisvaiheiden aikana sekä pahenemisvaiheiden välillä.

Lue lisää
Ihottuman hoitotuotteet

Hoida

Päivittäinen hoito pahenemisvaiheiden välillä

Levitä iholle sopiva päivittäinen hoitotuote:

 • Eucerin AtoControl Balm: kevyt voide, joka on helppo levittää kaikkialle vartalon iholle
 • Eucerin AtoControl Lotion: runsas lotion, joka on helppo levittää kaikkialle vartalon iholle
 • Eucerin AtoControl Cream: paksu voide tietyille vartalon alueille, kuten kyynär- ja polvitaipeisiin
 • Eucerin AtoControl Hand Cream: sopii myös käsi-ihottumaan
 • Eucerin AtoControl Face Cream: erityisesti kehitetty kasvojen iholle ja toimii erinomaisena meikkipohjana


Pahenemisvaiheen aikana


Levitä Eucerin AtoControl Acute Care Cream -voidetta eri kohtiin tarpeen mukaan lievittääksesi kutinaa ja parantaaksesi ihon tilannetta. Se on hyvä lisä atooppisen ihottuman hoitoon määrätylle lääkkeelle. Jos käytät myös lääkevoidetta, levitä se ennen Eucerin AtoControl Acute Care Cream -voidetta.

Kaikkia päivittäiseen käyttöön tarkoitettuja hoitotuotteita on mahdollista käyttää myös pahenemisvaiheen aikana, ja ne on hyvä levittää lääkevoiteen ja/tai Eucerin AtoControl Acute Care Cream -voiteen jälkeen.

Lue lisää
Auringolta suojautuminen on tärkeä osa atooppisen ihottuman hoitoa

Suojaa

Välitöntä helpotusta kutinaan

Eucerin AtoControl Anti-Itch-Spray viilentää ihoa nopeasti ja vähentää kutinaa jo 60 sekunnissa. Käytä suihketta helpottamaan ihon kutinaa lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä – sekä pahenemisvaihessa että niiden välillä. Suihke ei sinänsä ole hoitotuote, joten suosittelemme käyttämään sitä yhdessä muiden AtoControl -tuotesarjan tuotteiden kanssa. Eucerin AtoControl Anti-Itch-Spray on myös tehokas kseroosin, psoriaasin ja diabeteksen takia kutiavalla iholla.

Aurinkosuoja

Atooppinen iho on erityisen herkkä UVA- ja UVB-säteille. Siksi, jos ihosi altistuu auringonvalolle, suosittelemme, että levität aurinkosuojavoiteen hoitotuotteen jälkeen. Kokeile Eucerin Sun Creme SPF30- tai Eucerin Sun Creme SPF50+ -voidetta kasvoille ja Eucerin Sun Lotion Extra Light SPF30- tai Eucerin Sun Lotion Extra Light SPF50 -voidetta vartalolle."

Lue lisää

Ainesosat

Kuinka ne vaikuttavat yhdessä

Eucerin AtopiControl Acute Care Cream ja Eucerin AtopiControl Anti-Itch-Spray sisältävät erityisiä aktiivisia ainesosia, jotka rauhoittavat kutisevaa ihoa. 

Eucerin AtopiControl Acute Care Cream sisältää mentoksipropaanidiolia ja dekaanidiolia, jotka rauhoittavat ihoa atooppisen ihottuman pahenemisvaiheessa:

 • Mentolista uutettu mentoksipropaanidioli aktivoi luontaisesti ihoa viilentäviä reseptoreita, jotka tunnetaan lyhenteellä TRPM8. Niitä on ihon hermopäätteissä. Viilentävä tunne vähentää kutisevaa tunnetta.
 • Antibakteerinen dekaanidioli taistelee atooppiseen ihottumaan liittyviä Staphylococcus Aureus -bakteereita vastaan.

Koostumus sisältää myös ainutlaatuista aktiivisten ainesosien yhdistelmää, jota on tuotesarjan kaikissa päivittäiseen käyttöön tarkoitetuissa tuotteissa:

 • Licochalcone A: lakritsiuute, joka rauhoittaa ihoa ja lievittää punoitusta 
 • Keramidit: vahvistavat ihon suojavaikutusta
Eucerin AtopiControl Anti-Itch-Spray -suihkeen tärkeimmät aktiiviset ainesosat ovat mentoksipropaanidioli, SymSitive* ja polidokanoli:
 • Aivan niin kuin Acute Care Cream -voiteessakin, mentoksipropaanidioli viilentää ihoa ja vähentää kutisevaa tunnetta ihossa 
 •  SymSitive* rauhoittaa ihoa, saa kihelmöinnin lakkaamaan ja vähentää punoitusta. Se vaikuttaa estämällä kutinaan liittyvän TRPV1-reseptorin (transient receptor potential vanilloid 1)  toimintaa ja rauhoittamalla ihon hermojärjestelmää. 
 • Polidokanoli rauhoittaa ihoa vähentämällä kutinaa aiheuttavien signaalien määrää epidermiksen (ihon uloimman kerroksen) soluissa. Se vaikuttaa estämällä TSLP:n (Thymic Storal Lymphoietin) vapautumista. TSLP on kutinaa aiheuttava välittäjäaine, jota keratinosyytit (eräät epidermiksen solut) tuottavat.

Suihketta voi käyttää rauhoittamaan ihoa pahenemisvaiheen aikana ja pahenemisvaiheiden välillä, kun iho kutisee vain vähän. Tuotetta ei pidä suihkauttaa avoimeen haavaan. 

*Symrise Germany -yhtiön rekisteröimä tuotemerkki

Itchy skin
Several mediators can cause itchiness

Hyperactive skin cells lead to an itching sensation and therefore the urge to scratch

AtopiControl Anti-Itch-Spray
Kolme aktiivista ainesosaa, jotka estävät kutinaa nopeasti ja pitkäkestoisesti

Ihosolujen aktiivinen rauhoittaminen saa kutiavan tunteen lakkaamaan

Atooppisessa ihottumassa on kaksi vaihetta

Akuutissa vaiheessa iho-oireet pahenevat
Subakuutissa vaiheessa eli pahenemisvaiheiden välillä iho on rauhallisempi

Usein esitettyjä kysymyksiä (5)

 • Kumpaa minun kannattaa käyttää pahenemisvaiheessa: Eucerin Anti-Itch-Spray -suihketta vai Eucerin Acute Care Cream -voidetta?

  Molemmat tuotteet on tarkoitettu erityisesti kutisevalle, atooppiselle iholle ja sisältävät aktiivisia ainesosia, joilla on todistetusti ihoa rauhoittava vaikutus. Ne täydentävät toisiaan, ja niitä voi käyttää yhtä aikaa tai erikseen sekä yhdessä minkä tahansa sinulle mahdollisesti määrätyn lääkevoiteen kanssa.

  Suihke viilentää ihoa ja helpottaa kutinaa välittömästi ja pitkäkestoisesti. Sitä voi käyttää sekä pahenemisvaiheiden aikana että niiden välillä. Suihketta on helppo suihkauttaa iholle, eikä sitä tarvitse levittää lainkaan sormin. Se sopii aikuisille ja kolmevuotiaille ja tätä vanhemmille lapsille. Suihketta voi myös käyttää helpottamaan psoriaasin, kseroosin ja diabeteksen oireita.

  Voide hoitaa intensiivisesti atooppista ihoa pahenemisvaiheen aikana
  . Kutinaa lievittävän ominaisuutensa lisäksi se kosteuttaa ihoa ja vahvistaa ja korjaa ihon luontaista suojakerrosta. Voidetta voi levittää vapaasti niille vartalon alueille, joilla oireet pahenevat, myös kasvoille. Se sopii vauvoille (neljän viikon iästä alkaen), lapsille ja aikuisille.

 • Voinko käyttää Eucerin AtopiControl Anti-Itch-Spray -suihketta tavanomaisen lääkitykseni sijasta?

  Eucerin AtopiControl Anti-Itch-Spray -suihke ei ole lääkevalmiste, eikä sen ole tarkoitus korvata lääkehoitoa.

 • Sopiiko Eucerin AtopiControl Anti-Itch-Spray lapsille?

  Jos etsit vauvan akuuttiin iho-oireeseen sopivaa tuotetta, suosittelemme Eucerin AtopiControl Acute Care Cream -voidetta.

 • Mikä on pahenemisvaihe ja aika pahenemisvaiheiden välillä?

  Yleisesti ottaen atooppinen ihottuma jakaantuu kahteen eri vaiheeseen. Pahenemisvaihe on yksi akuuttia, aktiivista vaihetta kuvaava termi. Siinä iho on kaikkein ärtynein. Se voi tuntua hyvin kutisevalta, jopa polttavalta, ja näyttää punaiselta, kuivalta ja hilseilevältä. Näiden akuuttien pahenemisvaiheiden välillä on aikajaksoja, jolloin iho on verraten rauhallinen ja vähemmän ärtynyt. Tätä vaihetta kutsutaan myös ei-akuutiksi, ei-aktiiviseksi tai intervallivaiheeksi. Kunkin jakson pituus on hyvin yksilöllinen, mutta erityisesti atooppiselle iholle tarkoitetut tuotteet – kuten kaikki Eucerin AtoControl -tuotesarjan tuotteet – voivat pidentää aikaa pahenemisvaiheiden välillä ja ne lievittävät usein oireita akuuttien pahenemisvaiheiden aikana.

 • Onko atooppinen ihottuma sama asia kuin ekseema?

  Atooppinen ihottuma ja atooppinen ekseema ovat yhteisnimityksiä ihon tulehdusmuutoksille, ja niiden joukkoon kuuluu monia ihosairauksia. Termejä atooppinen ihottuma ja atooppinen ekseema käytetään kuvaamaan samaa kroonista tulehdustilaa.

Kokeile myös