• 1/1 Eucerin AtoControl Anti-Itch-Spray
 • 1/1 Eucerin AtoControl Anti-Itch-Spray

Eucerin AtoControl Anti-Itch-Spray -hoitosuihke

Välitöntä ja pitkäkestoista helpotusta kutinaan
Helpottaa kutinaa jo 60 sekunnissa ja jopa 6 tunnin ajan
Sisältää mentoksipropaanidiolia, SymSitive*-yhdistettä ja polidokanolia
Viilentää ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa
Imeytyy nopeasti: tahmaamaton, ei jätä rasvaista tuntua
Hajusteeton
Sopii aikuisille sekä yli 3-vuotiaille
Sopii atooppisesta ihottumasta, kseroosista, psoriaasista tai diabeteksesta kärsiville henkilöille

Atooppisen ihon kutinaa helpottava hoitosuihke

Välitöntä ja pitkäkestoista helpotusta ihottumaisen ihon kutinaan. Suihke vaikuttaa jo 60 sekunnissa levittämisen jälkeen ja vaikutus kestää jopa 6 tunnin ajan.

Ihottuman oireita lievittävä suihke Eucerinilta

*registered trademark of Symrise Germany

Tuotetiedot

Hoitosuihke, joka tuo välitöntä helpotusta kutinaan

Atooppinen iho on kuiva, ärtynyt ja kutiseva. Kutina aiheuttaa raapimista, joka voi häiritä unta ja vaikuttaa kielteisesti elämänlaatuun.

Eucerin AtopiControl Anti-Itch-Spray on kehitetty tuomaan välitöntä ja pitkäkestoista helpotusta kutinaan. Sen on kliinisesti todistettu lievittävän kutisevan ihon oireita jo 60 sekunnissa, ja sen vaikutuksen on todettu jatkuvan jopa 6 tunnin ajan.1

Innovatiivisessa suihkeessa on mukana ainutlaatuinen kutinaa lievittävien aktiivisten ainesosien yhdistelmä, joka taistelee kutinan tunnetta vastaan monella tasolla – ihon uloimmista kerroksista hermopäätteisiin – ja se viilentää ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa välittömästi:

 • Mentoksipropaanidioli viilentää ihoa, vaikuttaa tuntohermojen tasolla ja vähentää kutinan tunnetta
 • SymSitive* rauhoittaa ihoa, saa kihelmöinnin lakkaamaan ja vähentää punoitusta
 • Polidokanoli rauhoittaa ihoa vähentämällä kutinaa aiheuttavia solusignaaleja.


Eucerin AtopiControl Anti-Itch-Spray on ihanteellinen hoito atooppisen ihottuman tai atooppisen ekseeman aiheuttamaan paikalliseen kutinaan vartalon iholla. Sitä voi käyttää sekä pahenemisvaiheiden aikana että niiden välillä. Suihketta on helppo pitää mukana, ja sitä voi käyttää yhtä aikaa Eucerin AtopiControl Acute Care Cream -voiteen ja/tai lääkevoiteen kanssa. Levitä aina ensin lääkevoide ja anna sen imeytyä, jonka jälkeen voit levittää tarpeeseesi sopivia Eucerin AtoControl-tuotteita.

Hajusteeton, viilentävä suihke imeytyy nopeasti. Se ei tahmaa, eikä jätä öljyistä tunnetta. Suihke sopii aikuisille ja kolmevuotiaille ja tätä vanhemmille lapsille ja sitä voi käyttää kseroosin, psoriaasin ja diabeteksen aiheuttamiin iho-oireisiin.

1 Beiersdorf AG, kliininen data, maalis-huhtikuu 2018

Kliiniset ja dermatologiset tutkimukset

Kliinisissä ja dermatologisissa tutkimuksissa on todettu, että suihke on erittäin tehokas ja hyvin siedetty. Se sopii paikallisen kutinan, atooppisen ihottuman, atooppisen ekseeman, psoriaasin ja kseroosin hoitoon sekä diabetespotilaiden ja kolmevuotiaiden ja tätä vanhempien lasten ihonhoitoon.

Tärkeimmät havainnot

Eräs tuotteen kliinisistä ja dermatologisista tutkimuksista oli kliininen tutkimus1, joka tehtiin 32 atooppisen ihottuman takia kutinasta säännöllisesti kärsivän potilaan ryhmässä. Käytettyään suihketta kahdesti päivässä kahden viikon ajan 94% kertoi, että sillä oli ihoa viilentävä ja virkistävä vaikutus.

Tutkimus osoittaa, että Eucerin Anti-Itch-Spray vähentää kutinaa jo 60 sekunnissa ja sen vaikutus kestää jopa 6 tuntia.

1 Maalis-huhtikuu 2018

Ominaisuudet

 • Soveltuu aikuisille sekä 3-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille
 • Hajusteeton
 • Nopeasti imeytyvä
 • Ei jätä tahmeaa tai rasvaista tunnetta iholle

Kuinka käyttää

Ohjeet

Ihottuman oireita lievittävä suihke Eucerinilta

 

 • Suihkauta niin usein kuin on tarpeen
 • Suihkauta kutisevalle alueelle 15–20 cm etäisyydeltä
 • Älä suihkauta suoraan kasvoihin
 • Vältä suihkeen hengittämistä ja kosketusta silmiin
 • Älä suihkauta haavoihin, tulehtuneille alueille tai rikkoutuneelle iholle
 • Parhaan hoitotuloksen saamiseksi suosittelemme, että käytät suihketta yhdessä Eucerin AtoControl -sarjan puhdistus- ja hoitotuotteiden kanssa

Päivittäinen ihonhoitorutiinisi

Puhdista iho Eucerin AtopiControl -sarjan tuotteella

Puhdista

Pese kasvosi aamuin illoin Eucerin UltraSENSITIVE Cleansing Lotion -puhdistustuotteella. Pese vartalon iho Eucerin AtoControl Bath&Shower Oil -pesuöljyllä. Tuotteita voi käyttää atooppisen ihottuman pahenemisvaiheiden aikana sekä niiden välillä.

Lue lisää
Ihottuman hoitotuotteet

Hoida

Päivittäinen hoito pahenemisvaiheiden välillä

Levitä iholle sopiva päivittäinen hoitotuote:

 • Eucerin AtoControl Lotion: päivittäiseen käyttöön soveltuva lotion, joka on helppo levittää kaikkialle vartalon iholle
 • Eucerin AtoControl Face Cream: erityisesti kehitetty kasvojen iholle ja toimii erinomaisena meikkipohjana
 • Eucerin AtoControl Anti-Itch-Spray: nopeasti vaikuttava hoitosuihke kutiseville ihoalueille


Pahenemisvaiheen aikana


Levitä Eucerin AtoControl Acute Care Cream -voidetta eri kohtiin tarpeen mukaan lievittääksesi kutinaa ja parantaaksesi ihon tilannetta. Se on hyvä lisä atooppisen ihottuman hoitoon määrätylle lääkkeelle. Jos käytät myös lääkevoidetta, levitä se ennen Eucerin AtoControl Acute Care Cream -voidetta ja anna lääkevoiteen imeytyä ennen muiden tuotteiden levittämistä.

Kaikkia päivittäiseen käyttöön tarkoitettuja hoitotuotteita on mahdollista käyttää myös pahenemisvaiheen aikana, ja ne on hyvä levittää lääkevoiteen ja/tai Eucerin AtoControl Acute Care Cream -voiteen jälkeen.

Lue lisää
Auringolta suojautuminen on tärkeä osa atooppisen ihottuman hoitoa

Suojaa

Välitöntä helpotusta kutinaan

Eucerin AtoControl Anti-Itch-Spray viilentää ihoa nopeasti ja vähentää kutinaa jo 60 sekunnissa. Käytä suihketta helpottamaan ihon kutinaa lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä – sekä pahenemisvaihessa että niiden välillä. Suihke ei sinänsä ole hoitotuote, vaan tarkoitettu akuuttiin kutinan lievitykseen, joten suosittelemme käyttämään sitä yhdessä muiden AtoControl -tuotesarjan tuotteiden kanssa. Eucerin AtoControl Anti-Itch-Spray on myös tehokas lievittämään kseroosin, psoriaasin ja diabeteksen takia kutiavaa ihoa.

Aurinkosuoja

Atooppinen iho on erityisen herkkä UVA- ja UVB-säteille. Siksi, jos ihosi altistuu auringonvalolle, suosittelemme, että levität aurinkosuojavoiteen hoitotuotteen jälkeen. Tutustu Eucerin Sun -aurinkosuojatuotteisiin tästä linkistä.

Lue lisää

Ainesosat

Kuinka ne vaikuttavat yhdessä

Eucerin AtopiControl Acute Care Cream ja Eucerin AtopiControl Anti-Itch-Spray sisältävät erityisiä aktiivisia ainesosia, jotka rauhoittavat kutisevaa ihoa. 

Eucerin AtopiControl Acute Care Cream sisältää mentoksipropaanidiolia ja dekaanidiolia, jotka rauhoittavat ihoa atooppisen ihottuman pahenemisvaiheessa:

 • Mentolista uutettu mentoksipropaanidioli aktivoi luontaisesti ihoa viilentäviä reseptoreita, jotka tunnetaan lyhenteellä TRPM8. Niitä on ihon hermopäätteissä. Viilentävä tunne vähentää kutisevaa tunnetta.
 • Antibakteerinen dekaanidioli taistelee atooppiseen ihottumaan liittyviä Staphylococcus Aureus -bakteereita vastaan.

Koostumus sisältää myös ainutlaatuista aktiivisten ainesosien yhdistelmää, jota on tuotesarjan kaikissa päivittäiseen käyttöön tarkoitetuissa tuotteissa:

 • Licochalcone A: lakritsiuute, joka rauhoittaa ihoa ja lievittää punoitusta 
 • Keramidit: vahvistavat ihon suojavaikutusta
Eucerin AtopiControl Anti-Itch-Spray -suihkeen tärkeimmät aktiiviset ainesosat ovat mentoksipropaanidioli, SymSitive* ja polidokanoli:
 • Aivan niin kuin Acute Care Cream -voiteessakin, mentoksipropaanidioli viilentää ihoa ja vähentää kutisevaa tunnetta ihossa 
 • SymSitive* rauhoittaa ihoa, saa kihelmöinnin lakkaamaan ja vähentää punoitusta. Se vaikuttaa estämällä kutinaan liittyvän TRPV1-reseptorin (transient receptor potential vanilloid 1)  toimintaa ja rauhoittamalla ihon hermojärjestelmää. 
 • Polidokanoli rauhoittaa ihoa vähentämällä kutinaa aiheuttavien signaalien määrää epidermiksen (ihon uloimman kerroksen) soluissa. Se vaikuttaa estämällä TSLP:n (Thymic Storal Lymphoietin) vapautumista. TSLP on kutinaa aiheuttava välittäjäaine, jota keratinosyytit (eräät epidermiksen solut) tuottavat.

Suihketta voi käyttää rauhoittamaan ihoa pahenemisvaiheen aikana ja pahenemisvaiheiden välillä, kun iho kutisee vain vähän. Tuotetta ei pidä suihkauttaa avoimeen haavaan. 

*Symrise Germany -yhtiön rekisteröimä tuotemerkki

Kutiseva iho

Monet tekijät voivat aiheuttaa ihon voimakasta kutinaa

Yliaktiiviset ihosolut saavat aikaan kutinan tunnetta iholla joka johtaa tarpeeseen raapia.

AtopiControl Anti-Itch-Spray

Kolme aktiivista ainesosaa, jotka estävät kutinaa nopeasti ja pitkäkestoisesti

Ihosolujen aktiivinen rauhoittaminen saa kutiavan tunteen lakkaamaan, jolloin raapimisen tarve vähenee

Usein esitettyjä kysymyksiä (5)

 • Kumpaa minun kannattaa käyttää pahenemisvaiheessa: AtoControl Anti-Itch-Spray -suihketta vai Acute Care Cream -voidetta?

  Molemmat tuotteet on tarkoitettu erityisesti kutisevalle, atooppiselle iholle ja sisältävät aktiivisia ainesosia, joilla on todistetusti ihoa rauhoittava vaikutus. Ne täydentävät toisiaan: niitä voi käyttää yhtä aikaa tai erikseen sekä yhdessä minkä tahansa sinulle mahdollisesti määrätyn lääkevoiteen kanssa.

  Suihke viilentää ihoa ja helpottaa kutinaa välittömästi ja pitkäkestoisesti. Sitä voi käyttää sekä pahenemisvaiheiden aikana että niiden välillä. Suihketta on helppo suihkauttaa iholle, eikä sitä tarvitse levittää lainkaan sormin. Se sopii aikuisille ja 3-vuotiaille ja tätä vanhemmille lapsille. Suihketta voi myös käyttää helpottamaan psoriaasin, kseroosin ja diabeteksen iho-oireita.

  Voide hoitaa intensiivisesti atooppista ihoa pahenemisvaiheen aikana
  . Kutinaa lievittävän ominaisuutensa lisäksi se kosteuttaa ihoa ja vahvistaa ja korjaa ihon luontaista suojakerrosta. Voidetta voi levittää vapaasti niille vartalon alueille, joilla oireet pahenevat – myös kasvoille. Se sopii vauvoille neljän viikon iästä alkaen, lapsille ja aikuisille.

 • Voinko käyttää Eucerin AtoControl Anti-Itch-Spray -suihketta tavanomaisen lääkitykseni sijasta?

  Eucerin AtoControl Anti-Itch-Spray -suihke ei ole lääkevalmiste, eikä sen ole tarkoitus korvata lääkehoitoa. Voit käyttää tuotetta lääkevoiteen rinnalla siten, että annat ensin lääkevoiteen imeytyä, jonka jälkeen voit käyttää Eucerin AtoControl -tuotteita.

 • Sopiiko Eucerin AtoControl Anti-Itch-Spray lapsille?

  Eucerin AtoControl Anti-Itch-Spray -suihke soveltuu akuuttiin kutinan lievitykseen aikuisille ja 3-vuotiaille sekä sitä vanhemmille lapsille. Jos etsit vauvan akuuttiin iho-oireeseen sopivaa tuotetta, suosittelemme Eucerin AtoControl Acute Care Cream -voidetta. Se soveltuu myös vauvoille 4-viikkoisesta lähtien.

 • Mikä on pahenemisvaihe ja aika pahenemisvaiheiden välillä?

  Yleisesti ottaen atooppinen ihottuma jakaantuu kahteen eri vaiheeseen:

  • Pahenemisvaihe eli lehahdus akuutti, aktiivinen vaihe, jolloin iho on kaikkein ärtynein. Se voi tuntua hyvin kutisevalta, jopa polttavalta, sekä näyttää punaiselta, kuivalta ja hilseilevältä. Näiden akuuttien pahenemisvaiheiden välillä on aikajaksoja, jolloin iho on verraten rauhallinen ja vähemmän ärtynyt.
  • Rauhallisempaa vaihetta kutsutaan myös ei-akuutiksi, ei-aktiiviseksi tai intervallivaiheeksi. Kunkin jakson pituus on hyvin yksilöllinen, mutta erityisesti atooppiselle iholle tarkoitetut tuotteet – kuten kaikki Eucerin AtoControl -tuotesarjan tuotteet – voivat pidentää aikaa pahenemisvaiheiden välillä ja ne lievittävät usein oireita akuuttien pahenemisvaiheiden aikana.
 • Onko atooppinen ihottuma sama asia kuin ekseema?

  Atooppinen ihottuma ja atooppinen ekseema ovat yhteisnimityksiä ihon tulehdusmuutoksille ja niiden joukkoon kuuluu monia ihosairauksia. Termejä atooppinen ihottuma ja atooppinen ekseema käytetään kuvaamaan samaa kroonista tulehdustilaa.

Kokeile myös