Metsän halki virtaava puhdas joki.

Eucerinin sitoutuminen ilmastoomme

1 min lukuaika
Näytä lisää

Eucerin sitoutuu tieteellisesti hyväksyttyihin ilmastotavoitteisiin.

Päästöjen vähentäminen

Ilmastonmuutos on ihmiskunnan kriittisin ympäristöhaaste. Taistelu ilmastonmuutosta vastaan ja kohti parempaa tulevaisuutta edellyttää meiltä jokaiselta tietoisia päätöksiä ja kunnianhimoisia toimenpiteitä, joilla vähennetään merkittävästi maailmanlaajuisia CO2e-päästöjä. Eucerinille tämä tarkoittaa, että mietimme uudelleen, miten innovoimme, hankimme, tuotamme ja pakkaamme tuotteitamme.

Ilmastotiede ohjaa aina lähestymistapojamme ja tavoitteitamme.

Osallistumme emoyhtiömme Beiersdorfin yleistavoitteeseen vähentää arvoketjun päästöjä 30 prosentilla vuoteen 2025 mennessä. Näin varmistamme suuremman kokonaisvaikutuksen. 

Auringonlasku rehevän viljapellon yllä.

Eucerinin ilmastomatka

Voimme jo nyt muistella monia merkittäviä virstanpylväitä, jotka edistävät visiotamme ilmastoneutraaliudesta.

 • Vuonna 2011 asettamamme ensimmäinen CO2e-vähennystavoite oli vähentää energiankulutukseen liittyviä päästöjä 30 prosentilla myytyä tuotetta kohti vuoteen 2020 mennessä. Tämä tavoite saavutettiin vuonna 2014, ennen aikataulua.
 • Vuoden 2019 lopusta lähtien 100 %, tuotantolaitoksissammekäytettävästä sähköstä on peräisin uusiutuvista lähteistä.  
 • Vuoden 2020 ilmastotavoitteemme hyväksyttiin ""Science Based Target Initiative"" -aloitteessa. Ne ovat riippumattomien tiedemiesten suositusten mukaisia, jotta voidaan välttää yli 1,5 °C:n nousun seuraukset maapallon lämpötilassa.
 • Vuoteen 2025 mennessä aiomme Beiersdorfin ilmastostrategian puitteissa vähentää arvoketjun kokonaispäästöjä 30 prosenttia vuoteen 2018 verrattuna.  
 • Vuoteen 2030 mennessä kaikki tehtaamme ja koko toimintamme ovat ilmastoneutraaleja. 

Lue lisää ilmastotavoitteistamme ja -toimistamme.

Päästöjen mittaaminen tuote- ja yritystasolla

Ensimmäinen askel kohti ilmastoystävällisempien ihonhoitotuotteiden kehittämistä on luoda läpinäkyvyyttä siitä, mikä aiheuttaa CO2e-päästöjä. Mittaamme EUCERIN-tuotteidemme CO2e-jalanjälkeä tekemällä elinkaarianalyysejä yhteistyössä ulkopuolisten asiantuntijoiden kanssa ja yleisesti hyväksyttyjen tieteellisten standardien mukaisesti. Näissä analyyseissä tarkastellaan kaikkia ilmastoon vaikuttavia kaasuja (esim. metaania tai dityppioksidia) tuotteen elinkaaren jokaisessa vaiheessa - raaka-aineiden hankinnasta, tuotannosta ja aina hävittämiseen asti. Vaikutus ilmaistaan hiilidioksidiekvivalentteina ja lasketaan yhdeksi lopulliseksi pistemääräksi. Katso lisätietoja elinkaaren eri vaiheista alla olevasta kuvasta.

Elinkaaren vaiheet

Raaka-aineen tuotanto

Tämä elinkaarivaihe alkaa, kun luonnonvarat otetaan ympäristöstä, jatkojalostetaan ja päättyy, kun tuotekomponentit saapuvat tuotantolaitoksillemme.

Valmistus

Tuotantovaihe alkaa tuotantolaitoksiemme kynnykseltä ja päättyy, kun valmis tuote poistuu tuotantolaitoksestamme.

Jakelu

Jakeluvaiheeseen kuuluu kuljetus tehtaan portilta varastoihin, myymälöihin ja kuluttajien koteihin.

Käyttövaihe

Käyttövaihe ilmaisee tuotteen käytön aikana syntyvät päästöt. Ihonhoitotuotteidemme käyttö ei aiheuta lisäpäästöjä, kun taas tuotteiden levittämiseen käytetty kuuma vesi, joka on huuhdeltava pois, aiheuttaa CO2e-päästöjä. Nämä päästöt eivät ole hallinnassamme, eivätkä ne kuulu päästövähennystavoitteeseemme ja neutralointiin.

Read more

Hävittäminen

Käytön loppuvaihe alkaa, kun kuluttaja hävittää tuotteen ja sen pakkauksen.

Käyttöiän loppu

Elinkaaren loppuvaihe päättyy, kun tuote palautetaan ympäristöön jätteenä tai se päätyy toisen tuotteen elinkaareen (esim. kierrätysmateriaalina muovipulloissa).

Päästöjen vähentäminen tuotteen tehokkuudesta tinkimättä

Tiedämme, kuinka tärkeää tehokkuus on - erityisesti kun on kyse ihoa koskevista huolenaiheista. Meille tämä ei ole joko-tai-päätös: Me Eucerinilla otamme vastuun ihostasi ja planeetastamme. Parantaessamme tuotteidemme CO2e-jalanjälkeä emme tee sitä tehokkuuden kustannuksella. Pikemminkin yhdistämme asiantuntemuksemme ihotutkimuksessa ja uusimmat tieteelliset havainnot alhaisen CO2e-arvon ratkaisuista. Miten tämä siis toimii? Esimerkit siitä, miten pienennämme jalanjälkeämme, ovat yhtä yksilöllisiä kuin tuotteemme ja koostumuksemme. Yleisimmin lisäämme kestävästi tuotettuja ainesosia tai materiaaleja vaihtamalla raaka-aineen alkuperän lähteeseen, jonka CO2e-vaikutus on pienempi, tai käyttämällä kierrätysmateriaalia pakkauksissamme.

Esimerkkejä siitä, miten Eucerin vähentää CO2e-päästöjä

 • Lisätään sellaisten sertifioitujen raaka-aineiden osuutta, joiden CO2e-jalanjälki on pienempi ja sosiaalinen vaikutus suurempi
 • Yksittäisten raaka-aineiden alkuperän muuttaminen
 • Käyttää tuotantolaitoksissamme vain uusiutuvaa sähköä (vuoden 2019 lopusta lähtien)
 • Otamme käyttöön uusia huipputason tuotantoprosesseja
 • Käytämme kierrätysmateriaaleja pakkauksissamme, joiden CO2e-jalanjälki on pienempi
 • Pakkausten painon pienentäminen
 • Vähennetään taittolaatikoiden määrää ja poistetaan pakkauksistamme lehtiset, mikä lisää pakkauksiemme kierrätettävyyttä

Jäljellä olevien päästöjen tasapainottaminen - 100 % avoimuus

Me Eucerinilla emme ainoastaan mittaa jalanjälkeämme ja vähennä päästöjä koko tuotevalikoimassamme. Nyt menemme vielä pidemmälle tasapainottamalla jäljellä olevat päästöt valittujen tuotteiden osalta. Nämä tuotteet katsotaan sitten ilmastoneutraaleiksi, mikä asettaa uudet standardit Eucerinin kestäville tuotteille. Kaikki ilmastoneutraalit tuotteet voi tunnistaa kuvakkeestamme.   

Täydellisen läpinäkyvyyden varmistamiseksi riippumaton organisaatio kirjaa kaikki neutraloidut päästöt, ja ne ovat nähtävissä täällä: Verified Carbon Standard – Vera

pH5 - Mukavuutta ja suojaa herkälle iholle. Nyt pienemmällä hiilijalanjäljellä

Vastuullisuusmatkamme nopeutuu nyt Eucerinin pH5-sarjan myötä, kun parannamme sekä koostumusta että pakkausta ja otamme askelia kohti kestävämpää tulevaisuutta. 

 • Kaikki pH5-kaavat ovat 100-prosenttisesti mikromuovittomia (mikromuovit UNEP:n määritelmän mukaan), joten ne ovat hellävaraisia iholle ja myös ympäristölle
 • Läpinäkyvät pullot on valmistettu 99-prosenttisesti kierrätetystä PET:stä (etikettiä ja korkkia lukuun ottamatta), mikä vähentää 14,9 prosenttia pakkauksiin liittyviä CO2e-päästöjä (kun käytetään 400 ml:n kierrätettyä PET-pulloa verrattuna 400 ml:n neitseelliseen PET-pulloon)
 • 400 ml:n uudelleentäyttöpussit vähentävät muovin kulutusta 65 % (verrattuna tavallisiin 400 ml:n pulloihin) ja vähentävät siten 41,2 % pakkauksiin liittyviä CO2e-päästöjä (käyttämällä 400 ml:n PP-pussia verrattuna 400 ml:n kierrätettyyn PET-pulloon).
 • 100 % ilmastoneutraali* Täyttöpussit ja RPET-pullot

Sertifioitu ilmastohankkeemme

Emoyhtiömme Beiersdorf tukee sertifioituja ilmastohankkeita lähes kaikissa maanosissa. Eucerinin osalta valitsimme hankkeen uskomattoman monimuotoisella Orinoco-joen vesistöalueella, jossa on kaksi metsäkadon vuoksi erittäin uhanalaista ekosysteemiä. Puerto Carreño -hankkeen tarkoituksena on luoda kaupallisesti kannattava vaihtoehto laajamittaiselle karjankasvatukselle, jonka seurauksena suuri osa hankealueesta on rappeutunut. Alueen metsäpeitteen lisääminen sitoo hiiltä ja tuottaa kestävää puutavaraa. Paikallisten asiantuntijoiden valvonnassa lähes 200 paikallista työntekijää istuttaa, ylläpitää ja korjaa huolellisesti valittuja alkuperäisiä puulajeja 3 000 hehtaarin alueella. Hanke on muuttanut maankäyttöä ja muuttanut sen takaisin terveeksi hiilinieluksi.  

Usein kysyttyä

 • Mitä ovat kasvihuonekaasut (GHG)?

  Kasvihuonekaasut ovat ilmakehässä olevia kaasuja, jotka absorboivat ja luovuttavat lämpöä ja pitävät siten maapallon ilmakehän lämpimämpänä kuin se muuten olisi. Tärkeimmät kasvihuonekaasut maapallon ilmakehässä ovat vesihöyry, hiilidioksidi (CO2), metaani (CH4), dityppioksidi (N2O) ja otsoni.

 • Mikä on CO2e-jalanjälki?

  Hiilidioksidiekvivalentti eli CO2e on hiilijalanjäljen mittaamisen standardiyksikkö. Ajatuksena on ilmaista kunkin eri kasvihuonekaasun (kuten metaanin, dityppioksidin jne.) vaikutus CO2e-määränä, joka aiheuttaisi saman määrän ilmaston lämpenemistä. CO2e:tä käytetään päästöjen mittaamisessa ja raportoinnissa.  

*Loppujen CO2e-päästöjen kompensointi sertifioiduilla ilmastohankkeilla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit