Rauhallinen meri.

Pakkaukset ja kestävä kehitys Eucerinilla

1 min read
Näytä lisää

Pyrimme jatkuvasti yhdistämään tuotteiden parhaan mahdollisen tehokkuuden ja vähäisemmän ympäristövaikutuksen. Tähän työhön kuuluu tuotepakkaustemme jatkuva kehittäminen, jotta löydämme ratkaisuja kunkin tuotesarjan pakkaamiseen kestävällä ja formulaatioystävällisellä tavalla ja pakkausten ympäristövaikutusten vähentämiseen. Noudattamalla kiertotalouden periaatteita pyrimme vähentämään CO2-päästöjä merkittävästi.

Rauhallinen meri.

Muovi

Muovisaaste on yksi aikamme merkittävimmistä ympäristöhaasteista. Kyse ei kuitenkaan ole vain saastumisesta, vaan myös siitä, että muovin tuottamiseen tarvitaan rajallisia fossiilisia raaka-aineita. Näistä syistä me Eucerinilla uskomme, että meidän on vähennettävä merkittävästi fossiilipohjaisen neitseellisen muovin määrää, jota käytämme tuotteidemme pakkaamiseen. Kunnianhimoinen tavoitteemme on vähentää fossiilipohjaisen neitseellisen muovin käyttöä 50 % vuoteen 20251 mennessä vuoteen 2019 verrattuna.

 

Muovin säästäminen

Muovin säästämiseksi pyrimme vähentämään pakkauksiemme painoa aina, kun se on mahdollista. Loppujen lopuksi pienentäminen on kestävän pakkaamisen ensimmäinen periaate.

Vähentämällä neitseellinen muovi käyttämällä kierrätysmuovia

Vähentämällä neitseellinen muovi käyttämällä kierrätysmuovia

Saavuttaaksemme kunnianhimoisen tavoitteemme vähentää fossiilipohjaista neitseellistä muovia 50 prosentilla vuoteen 2025 mennessä1 pakkaamme yhä useampia tuotteitamme kierrätysmuovipakkauksiin neitseellisen muovin sijaan. Koska muovin kierrättäminen vaatii vähemmän energiaa kuin uuden materiaalin tuottaminen, osallistumme tällä tavoin myös hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen.   

Saavutimme ensimmäisen suuren virstanpylvään kasvojenpuhdistuspulloissamme, jotka on valmistettu jopa 98-prosenttisesti kierrätysmuovista vuoden 2021 alusta lähtien.

Eucerin-tuotteet järjestetty riviin.

Seuraavaksi listalla ovat pH5- ja UreaRepair PLUS -sarjojen myydyimmät voide- ja suihkutuotepullot, jotka on valmistettu jopa 99-prosenttisesti kierrätysmuovista lokakuusta 2021 alkaen.

Miksi ei 100 % kierrätysmuovia?

Vaikka 100-prosenttisesti kierrätetty muovi olisikin hyvä olla, tarvitsemme silti 1–5 % kierrättämättömiä komponentteja säilyttääksemme herkät koostumukset auringonvalolta ja suojellaksemme niitä. Uskomme, että läpinäkyvyys ja rehellisyys ovat tärkeitä, ja annamme mieluummin todellisen lupauksen. Tästä syystä emme väitä olevan 100 % kierrätettyä muovia, vaikka se itse asiassa on 99 %.

Kiertotalouden tukeminen: Kierrätettävyys ja uudelleenkäytettävyys

Tuemme aktiivisesti kiertotaloutta lisäämällä pakkaustemme kierrätettävyyttä ja uudelleenkäytettävyyttä vuoteen 2025 mennessä.
Ympäristön kannalta on järkevämpää täyttää, käyttää uudelleen ja kierrättää, jotta tuotetuilla pakkauksilla voi olla useampi kuin yksi elämä ja niistä voi tulla osa kiertotaloutta.

Yli 20 vuotta sitten lanseerasimme pH5-täydennyspussit. Niiden avulla kuluttajat voivat täyttää nykyiset tavalliset pullot uudelleen, ja ne tuottavat 65 prosenttia vähemmän muovijätettä kuin tavallinen pullo.

Eucerin-täyttöpussi, jota ympäröi tyylitelty kierrätyssymboli.

Laajennamme vuosi vuodelta nykyisiä uudelleentäytön konsepteja ja kehitämme uusia innovatiivisia uudelleentäyttöratkaisuja. Lisäämme myös pakkaustemme kierrätettävyyttä monien toimenpiteiden ja hankkeiden avulla ja tuemme tavoitettamme, jonka mukaan vuoteen 2025 mennessä suurin osa Eucerin-pakkauksista on kierrätettäviä, uudelleenkäytettäviä tai uudelleentäytettäviä.

Paperin vähentäminen

Paperi on suosittu pakkausmateriaali. Me Eucerinilla käytämme sitä esitteisiin ja pahvilaatikoihin. Paperin valmistukseen tarvitaan kuitenkin myös puuta, vettä ja energiaa. Vähentämällä käyttämämme paperin määrää Eucerin osallistuu luonnonvarojen säilyttämiseen ja hiilidioksidipäästöjen säästämiseen.

Pakkausselosteiden poistaminen

Vuonna 2020 aloimme poistaa pakkausselosteet kaikista kosmetiikkatuotteistamme2. Näin säästämme vuosittain 20 miljoonaa pakkausselostetta maailmanlaajuisesti, mikä vastaa 47 tonnia paperia. Tutkimme huolellisesti, mitkä pakkausselosteiden tiedot ovat välttämättömiä, ja otimme huomioon sekä lakisääteiset vaatimukset että sinun etusi kuluttajana. Nyt kaikki tärkeät tiedot löytyvät tuotteen pääpakkauksesta, ja perusteellisemmat tuotetiedot ovat saatavilla Eucerinin verkkosivuilta.

Pakkauslaatikoiden vähentäminen

Eikä siinä vielä kaikki. Olemme jo ryhtyneet lisätoimiin paperinkulutuksen vähentämiseksi. Huolellisen harkinnan jälkeen olemme päättäneet, että osa tuotteistamme ei enää tarvitse pakkauslaatikkoja, erityisesti suurten tuotepakkausten osalta, joissa kaikki olennaiset tiedot mahtuvat tuotteen itse tuotteeseen. Tämän logiikan mukaisesti poistamme laatikot valikoimastamme mahdollisuuksien mukaan ja säästämme siten vuosittain yli 100 tonnia paperia vuoteen 2025 mennessä. Lisäksi testaamme uusia kartonkimateriaaleja pakkauksiimme, jotta voimme edelleen vähentää sekä paperin kysyntää että hiilidioksidipäästöjä. 

Vuoteen 2025 mennessä säästämme vuosittain yli 200 tonnia paperia (verrattuna vuoteen 2019) ja vähennämme siten paperin valmistukseen tarvittavan puun, veden ja energian kulutusta.

Paperin vastuullinen hankinta

Pakkauspaperin ja -kartongin hankintaan kiinnitämme erityistä huomiota ja käytämme yksinomaan Forest Stewardship Council (FSC) -sertifioitua tai kierrätettyä paperia. Olemme myös laatineet Eucerinille sitovan kestävän paperin ja kartongin politiikan, jonka tavoitteena on siirtyä maailmanlaajuisesti 100-prosenttisesti kestäviin paperi- ja kartonkimateriaaleihin.

Kädessä kierrätyssymboli rehevän metsätaustan edessä.

Nykyään 100 % taittolaatikoistamme on valmistettu FSC-sertifioidusta materiaalista. Tämä sertifiointi takaa materiaalien kestävän alkuperän. Seuraava askel on vaihtaa kaikki loputkin paperipohjaiset pakkaukset, kuten kuljetuslaatikot ja myyntipistemateriaalit, FSC-sertifioituun tai kierrätyspaperiin. Koska useimmat paperipakkaukset ovat kierrätettäviä, voit auttaa myös huolehtimalla paperipakkausten kierrättämisestä asianmukaisessa paikallisessa keräyksessä.

 

Beiersdorfin yrityskohde

Ilman lääkinnällisiä laitteita

Related Articles