Ihonhoito – Vartalon ihonhoito-ohjelma

Lukuaika 3 min
Näytä lisää

TIETOJA VARTALON IHONHOIDOSTA

Miksi ihoa kannattaa hoitaa?

Hoitotuotteen täytyy kosteuttaa ja elvyttää ihoa sekä estää sitä kuivumasta. Ihon kosteuttaminen paitsi lisää ihon vesipitoisuutta, myös suojaa ihoa ja edistää normaalia hilseilyä (kuolleiden ihosolujen irtoamista). Näin iho tuntuu sileältä, pehmeältä ja miellyttävältä.

Hoitotuotteilla voidaan myös hoitaa tiettyjä iho-ongelmia. Esimerkiksi erittäin kuivan ihon syynä on ihon suojakerroksen heikentyminen. Hoitotuotteilla voidaan palauttaa iholle puuttuvia lipidejä, jotka auttavat saamaan ihon takaisin kuntoon.

TIETOJA VARTALON SUOJAAMISESTA UV-SÄTEILYLTÄ

Miksi iho kannattaa suojata auringolta?

Pienikin annos auringonvaloa piristää mielialaa.
Levitä aurinkovoidetta mieluimmin jo ennen aurinkoon menoa. Tuotteen tasainen imeytyminen ihoon kestää jonkin aikaa. Levitä tuotetta uudelleen säännöllisesti, erityisesti uinnin ja pyyhkeellä kuivaamisen jälkeen.

Auringonvalo vaikuttaa ihoon positiivisesti monella tavalla: 
Se piristää ja lisää hyvinvointia, edistää verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä aktivoi D-vitamiinin muodostumisen elimistössä. Me tarvitsemme kuitenkin vain pienen annoksen auringonvaloa.

Elimistöllä on omat suojamekanisminsa UV-säteilyn negatiivisia vaikutuksia vastaan – pigmentin muodostuminen, ihon ulompien kerrosten paksuuntuminen, antioksidanttien tuotanto sekä UV-säteilyä suodattavien aineiden, kuten urokaanihapon, muodostaminen. Jotta iho pystyy suojautumaan, se tarvitsee aikaa ja UV-säteilyannosten tulee olla pieniä, joten lisäksi kannattaa käyttää aurinkosuojatuotteita. Lue lisätietoja auringon vaikutuksista ihoon.

Liiallinen altistuminen UV-säteilylle on yksi ihon ennenaikaisen ikääntymisen pääsyistä, ja se voi aiheuttaa ihossa patologisia muutoksia, pahimmassa tapauksessa ihosyövän. Iho kannattaakin suojata UV-säteiltä käyttämällä aurinkovoidetta, joka sisältää aurinkosuojakertoimen (SK).

Hygienia ja vartalon ihonhoito ovat olennaisen tärkeitä yleiselle terveydelle ja hyvinvoinnille. Laadukkaat ihonhoitotuotteet auttavat puhdistamaan ja hoitamaan vartaloa suojaten ihoa vahingollisilta olosuhteita, kuten auringon valolta, kuumuudelta ja kylmältä. Ihonhoitotuotteilla voi myös rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja hoitaa iho-ongelmia. Kunnollinen ihonhoito-ohjelma auttaa palauttamaan ihon luonnollisen tasapainon sekä pitämään ihon terveen näköisenä ja tuntuisena.

VARTALON IHOSTA HUOLEHTIMINEN

Vartalon ihonhoito käsittää kolme perusvaihetta: puhdistus, hoito ja suojaus.

Vaihe 1: Puhdistus

Perusteellinen puhdistus on tehokkaan ihonhoidon ensimmäinen vaihe. Puhdistus poistaa iholta lian, talin, hien ja muut jäämät tehden ihosta puhtaan ja terveen tuntuisen.

Lue lisää

Vaihe 2: Hoito

Hoitotuotteet kosteuttavat ja elvyttävät ihoa. Kostuta puhdistettu iho ja hoida mahdollisia iho-ongelmia (kuten kuivuutta) käyttämällä voidetta tai emulsiota. Hoitotuotteita voi levittää myös vain tietyille ihoalueille, kuten käsiin ja jalkoihin, kainaloihin ja päänahkaan.

Lue lisää

Vaihe 3: Suojaus

Auringolta suojautuminen on tärkeää silloin, kun ihosi altistuu haitalliselle UV-säteilylle. Se on ihon ennenaikaisen ikääntymisen merkittävin aiheuttaja. Vartalon iho ei altistu UV-säteilylle yhtä usein kuin kasvojen, joten sitä ei välttämättä tarvitse suojata päivittäin. Muista suojaus aina tarpeen mukaan ihon muun hoidon ohessa.

Lue lisää

TIETOJA VARTALON IHON PUHDISTAMISESTA

Miksi iho pitää puhdistaa?

Vartalon ihon puhdistamisen päätarkoitus on poistaa lika ja hiki, pitää iho puhtaana ja terveenä sekä ehkäistä epämiellyttävät hajut. Suihkussa ja kylvyssä käynti virkistää sekä rentouttaa, joten ne ovat tärkeitä myös yleiselle hyvinvoinnille.

Puhdistaminen

Älä hankaa, vaan kuivaa ihoa taputtelemalla pyyhkeellä siten, että iho jää hieman kosteaksi (öljypohjaiset tuotteet imeytyvät tehokkaimmin kosteaan ihoon).

Nykyisin peseydytään aiempaa tiheämmin hygieniatietoisuuden ja aktiivisen elämäntyylin vuoksi.  Liiallinen suihkussa tai kylvyssä käynti sekä liian voimakkaat puhdistustuotteet voivat kuitenkin kuivattaa ihoa ja heikentää sen suojakerrosta. Muumia vinkkejä, jotka auttavat pitämään ihon terveenä:

  • Ole suihkussa tai kylvyssä lyhyen aikaa ja käytä viileää vettä, sillä kuuma vesi ja pitkä suihku tai kylpy poistavat iholta luonnollista rasvaa.
  • Valitse hellävarainen puhdistusaine.
  • Älä hankaa, vaan kuivaa ihoa taputtelemalla pyyhkeellä siten, että iho jää hieman kosteaksi (öljypohjaiset tuotteet imeytyvät tehokkaimmin kosteaan ihoon).
  • Kosteuta iho hyvin puhdistuksen jälkeen.

Sopivan puhdistustuotteen valinta

Valitse vartalolle pesu- tai puhdistustuote, joka:

  • Puhdistaa ihon hellävaraisesti kuivattamatta.
  • Muistuttaa pH-arvoltaan tervettä ihoa.
  • Sisältää lipidejä täydentäviä ainesosia. Näin voit korvata poistuneet lipidit ja varmistaa, että puhdistuksen aikana irtoaa vähemmän lipidejä.
  • On kehitetty omalle ihotyypillesi ja mahdollisille iho-ongelmillesi sopivaksi. 
  • On testattu ja mieluiten todettu sopivaksi herkälle iholle.
Valitse puhdistusaine, joka sopii omalle ihotyypillesi ja iho-ongelmillesi.

Kun ihon suojakerroksen toiminta on heikentynyt, iho herkistyy ja altistuu kuivumiselle, tulehduksille ja yliherkkyysreaktioille.

Eucerin tarjoaa erilaisia hellävaraisia, mutta tehokkaita puhdistustuotteita kaikille ihotyypeille. Lue lisää Eucerin pH5 Washlotion -pesunesteestä ja Eucerin AQUAporin ACTIVE Refreshing Shower -suihkugeelistä.

Hoitaminen

Hoitotuotteita käytetään puhdistuksen jälkeen, sillä vaikuttavat aineet imeytyvät puhdistettuun ihoon paremmin. Säännöllinen kosteutus suihkun tai kylvyn jälkeen auttaa pitämään ihon joustavana ja terveenä.

Mitkä hoitotuotteet sopivat vartalolleni?

Kostuta iho puhdistuksen jälkeen, jotta se pysyy joustavana ja terveenä.
Hoida erityisesti kuivia ihoalueita runsaasti lipidejä sisältävällä kosteusvoiteella.

Valitse kosteusvoide, joka


Eucerin tarjoaa vartalolle tarkoitettuja kosteusvoiteita kaikille ihotyypeille. Tuotteet on testattu ja todettu sopiviksi herkälle iholle. Lue lisää Eucerin AQUAporin ACTIVE-, Eucerin Complete Repair-, Eucerin Sensitive Skin- ja Eucerin AtoControl -tuotteista.

Ihon rakenne on hieman erilainen vartalon eri kohdissa. Eri vartalon kohtia myös käytetään ja ne altistuvat ulkoisille tekijöille eri tavoin. Siksi jotkin vartalon kohdat, kuten kädet, jalat, kainalot ja päänahka, hyötyvät tietynlaisesta hoidosta ja niille sopivista tuotteista. Lue vartalon eri osien ihosta.

Ihoa kannattaa hoitaa erityisesti auringossa oleskelun jälkeen. After Sun -emulsiot viilentävät auringon rasittamaa ihoa ja auttavat sitä uusiutumaan.

Mitkä aurinkotuotteet sopivat vartalolleni?

Levitä aurinkovoidetta uudelleen säännöllisesti, jotta sen teho säilyy etkä pala auringossa.

Valitse aurinkosuojatuote ihosi pigmentin, herkkyyden ja tyypin mukaan. Ota huomioon myös vuodenaika sekä auringolle altistumisen määrä ja kesto. Lue lisätietoja auringolta suojautumisesta.

Eucerin tarjoaa erilaisia aurinkosuojatuotteita ja suojakertoimia kaikille ihotyypeille ja erilaisista koostumuksista pitäville. Jos et tiedä, millaiset tuotteet sopivat sinulle parhaiten, kysy neuvoa ihotautilääkäriltä.

Suojaaminen

Aurinkosuojaa täytyy levittää tavallisen kosteusvoiteen jälkeen tai sen sijaan. Levitä tuotetta reilusti ennen aurinkoon menoa, jotta tehoaineet ehtivät imeytyä hyvin. Lisää voidetta säännöllisesti tai pakkauksessa olevien ohjeiden mukaan. Katso ohjeet aurinkovoiteiden oikeaan käyttöön.