Eucerin – tiedettä, joka näkyy ihollasi

Hyvin hoidetut, kauniit kädet – kaiken ikäisenä

Miten saada kädet näyttämään hoidetuilta ja nuorekkailta kaiken ikäisenä?

Käsivoide

  • Miksi käsien iholle ilmestyy nopeammin ikääntymisen merkkejä?
  • Miten kädet voi saada näyttämään nuorekkaammalta?

Iho ikääntyy jokaisella meistä luonnostaan vuosien saatossa, mutta ikääntymisen merkit ovat hyvin yksilöllisiä. Se, millaisia muutoksia huomaamme ihossamme ja milloin niitä ilmestyy, riippuu monista tekijöistä – geeniperimästä, elintavoista sekä ulkoisista tekijöistä, kuten altistumisesta auringolle. Käsien iho on hyvin kestävää, mutta se joutuu myös suurimmalle koetukselle; kädet ovat kaikista kehomme osista useimmiten alttiina ihoa rasittaville tekijöille, kuten kylmyydelle, kuumuudelle, toistuvalle pesemiselle sekä auringonvalolle.

Kolme ikääntymisen merkkiä käsissä

Ihon rypistyminen ja kuivuminen
Käsien iho voi kuivua kaiken ikäisillä, mutta ikääntymiseen liittyy kuivuus erityisesti ihon syvemmissä kerroksissa. Ajan myötä ihosolujen aineenvaihdunta hidastuu ja lipidien, kollageenin ja elastiinin määrä vähenee. Hyaluronihapon tuotanto supistuu ja ihon kosteuspitoisuus heikkenee. Kämmenselkien iho on myös luonnostaan ohutta eikä siinä ole juurikaan talirauhasia – myös tästä syystä ikääntymisen merkit näkyvät käsien iholla aikaisemmin.

Kimmoisuuden väheneminen
Nuorena ihon eri kerrokset ovat kiinteämmin liittyneinä toisiinsa. Tämä auttaa kosteutta ja verenkierron kuljettamia ravinteita imeytymään soluihin tehokkaammin. Ihon vanhetessa tuo liitos heikkenee ja verenkierto hidastuu. Ihon kimmoisuus vähenee ja siihen tulee ryppyjä. Myös auringon UV-säteily vanhentaa ihoa ennenaikaisesti – se aiheuttaa ihon kudoksissa hapettumisstressiä, joka nopeuttaa solujen vanhenemista. Tämä näkyy juonteina, ryppyinä ja ihon veltostumisena.

Pigmenttimuutokset ja UV-säteilyn vanhentava vaikutus
Kädet ovat 50 ikävuoteen mennessä altistuneet auringon säteilylle jo vuosikymmenien ajan. Vaikka et oleskelisikaan paljoa auringossa tarkoituksella, kädet altistuvat silti UV-säteilylle muita ihoalueita enemmän. Monilla käsien ihoon alkaa ilmaantua pigmenttimuutoksia tai "maksaläiskiä". Pigmenttimuutokset syntyvät, kun ihossa syntyy liikaa melaniinia – ihon luonnollista pigmenttiä – tai kun se jakautuu epätasaisesti.

 

Miten hoitaa ikääntymisen merkkejä käsissä?

Oikealla hoidolla käsien ihon voi saada näyttämään sileämmältä, tasaisemmalta ja hyvinvoivalta.

Oikealla hoidolla käsien ihon voi saada näyttämään sileämmältä, tasaisemmalta ja hyvinvoivalta. 

Tässä on avainasemassa kolme tekijää:

  • ihon kosteuttaminen ja suojaaminen kuivumiselta
  • ihon suojaaminen UV-säteilyltä
  • pigmenttimuutosten häivyttäminen

Käsien kosteustasapainosta voi huolehtia päivittäisillä rutiineilla. Vaikka hygienian vuoksi käsien peseminen on tärkeää, se saattaa kuivattaa käsiä todella paljon. Pesu kannattaa aina tehdä lämpimällä tai haalealla vedellä – ei koskaan kuumalla. Pesuaineen pH-arvon tulisi olla lähellä ihon luonnollista pH-arvoa, jolloin ihon oma suoja ei häiriinny.

Ravitsevan käsivoiteen käyttö parantaa merkittävästi ihon kosteustasapainoa. Käsivoidetta voi säilyttää vaikkapa käsienpesupisteen luona, jolloin sitä muistaa helpommin käyttää pesun jälkeen. Toinen tuubi käsivoidetta kannattaa pitää mukana esim. käsilaukussa. Kylminä vuodenaikoina lämpimien hansikkaiden käyttö aina kun olet ulkona, auttaa ihoa säilyttämään hyvän kosteustasapainon huomattavasti paremmin.

Iho kannattaa suojata UV-säteilyltä kaikkina vuodenaikoina. SPF-suojan sisältävät päivävoiteet ovat jo monille itsestään selvä osa kasvojen ihonhoitorutiinia. Kasvojen ihon koostumus on toki erilainen kuin käsien, mutta usein myös huolellisempi suojaaminen UV-säteilyltä on syynä siihen, että kasvoille ikääntymisen merkit ilmaantuvat hitaammin. Tämän voi ottaa huomioon valitsemalla käsivoiteen, joka sisältää UV-suojan ja käyttämällä sitä ympäri vuoden.

Käsien pigmenttimuutoksia ja maksaläiskiä voi vaalentaa näkyvästi. Eucerinin patentoima ainesosa, Thiamidol, on 10 vuoden tutkimustyön tulos. Se vaikuttaa todistetusti ainoana ainesosana suoraan pigmenttimuutosten syntymekanismiin.

Ihossa muodostuu pigmenttiä, kun tyrosinaasientsyymi muuttaa solujen aminohappoa, tyrosiinia, melaniiniksi. Tyrosinaasin yliaktiivisuus johtaa melaniinin liialliseen tai epätasaiseen muodostumiseen. Thiamidol vähentää tyrosinaasin yliaktiivisuutta. Tämä saa aikaan sen, että ihon alemmista kerroksista kulkeutuu vähemmän melaniinia ihon pintakerrokseen, jolloin pigmenttimuutokset vaalenevat ajan mittaan, eikä uusia muutoksia synny. Thiamidol toimii pigmentintuotantoa tasoittavasti – sitä sisältäviä tuotteita voi siis käyttää, olipa ihon luonnollinen väri mikä tahansa. 

Käsivoiteen ainesosat

Häivytä kolmea ikääntymisen merkkiä käsissä – yhdellä tuotteella

Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity Age Spot Correcting Hand Cream SPF 30 -käsivoide hoitaa kaikkia kolmea ikääntymisen merkkiä käsissä erittäin tehokkaasti innovatiivisilla ainesosilla:

Arktiini (Arctium lappa)
Arktiini on luonnollinen uute, jota saadaan isotakiaisesta. Se stimuloi ihon rakenteiden uudistumista ja kollageenin muodostumista, joka muuten heikkenee merkittävästi ikääntymisen myötä. Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity -tuotteiden sisältämä arktiini parantaa ihon kimmoisuutta ja tekee siitä sileämmän tuntuisen.

Hyaluronihappo ja arganöljy
Kosteutus on yksi tärkeimmistä tekijöistä ikääntyvän ihon hoidossa. Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity -tuotteet sisältävät sekä suuri- että pienimolekyylistä hyaluronihappoa. Tämä ainutlaatuinen yhdistelmä kosteuttaa ihoa sekä sen pinnalla että syvemmällä ihon kerroksissa. Arganöljyn lipidit ravitsevat ihoa pitkävaikutteisesti ja auttavat sitä säilyttämään kosteustasapainon.

Thiamidol ja SPF 30
Thiamidol on Eucerinin patentoima ainutlaatuinen ainesosa, joka vaalentaa tehokkaasti pigmenttimuutoksia ja maksaläiskiä käsissä sekä estää niiden syntymistä. Se soveltuu kaikille ihonsävyille ja -tyypeille. Sen teho on todistettu lukuisissa testeissä – Thiamidol vähentää pigmenttimuutoksia iholla jo kahden viikon säännöllisessä käytössä ja pidempään käytettynä tulokset ovat vielä merkittävämpiä. Olemme lisänneet käsivoiteeseemme lisäksi aurinkosuojan SPF 30, koska UV-säteilyltä suojautuminen on ensiarvoisen tärkeää kun halutaan estää sekä ihon ennenaikaista vanhenemista että pigmenttimuutosten syntymistä.

Thiamidolia sisältävällä tuotteella voidaan myös häivyttää yksittäistä, pienempää pigmenttimuutosta tai maksaläiskää. Tähän soveltuu erinomaisesti Eucerin Anti-Pigment Spot Corrector -paikallishoitotuote.

Huomaa, että suosittelemme Thiamidolia sisältäviä tuotteita käytettävän korkeintaan neljä kertaa päivässä. 

Tieteellisesti todistettu teho

Eucerin Age Spot Correcting Hand Cream SPF 30 -käsivoiteen käyttäjät raportoivat neljän viikon jälkeen:

91%

kertoi ihon tuntuvan nuorekkaammalta

95%

kertoi voiteen kosteuttavan tehokkaasti

94%

kertoi käsiensä ihon näyttävän huomattavasti paremmalta

99%

kertoi käsiensä tuntuvan pehmeältä ja silkkiseltä

95%

kertoi käsien ihon tuntuvan kimmoisammalta ja joustavammalta

94%

kertoi käsien ihon sävyn tasoittuneen

Tuotteen testaamiseen osallistui 130 50-65-vuotiasta koehenkilöä, joilla oli pigmenttimuutoksia käsissään. He käyttivät tuotetta päivittäin neljän viikon ajan.

Tutustu koko tuotesarjaan – saatavana apteekeista